De organisatie

Jan en Els van Beusenkom

Wij zijn Els en Jan van Beusekom. Sinds 2014 zijn wij woonachtig in de wijk Maaspoort, nadat wij bijna 40 jaar gewoond hadden in de Rompert. Ons huis is seniorproef en voldoet aan alle eisen om hierin oud te worden. Doordat een van onze dochters in Boxtel woont werden wij geconfronteerd met het begrip Dorpsquiz. Het leek ons dan ook een geweldig initiatief om dit ook in de wijk Maaspoort te realiseren. Door een wijkkwis wordt de samenhorigheid en het sociaal contact tussen de bewoners verhoogd. In 2019 hebben wij met steun van de Wijkraad Maaspoort onze eerste wijkkwis met succes gerealiseerd. Een reden om gezamenlijk met een zeer enthousiaste club dit fenomeen als een jaarlijks terugkerend evenement te organiseren.

Peter van den Dungen

Ik ben Peter van den Dungen en woon sinds kerst 1989 in de Italiaanse wijk van de Maaspoort. In 1989 hield de wijk bij de Hengmeng op en in de jaren erna heb ik de wijk zien groeien. Scholen die toen gebouwd, zijn inmiddels alweer afgebroken vervangen door bejaardenwoningen. Ik ben ooit schipper op de Binnendieze geweest en ben daarvoor opgeleid als kenner van de geschiedenis van 's-Hertogenbosch.Ik vind het leuk om dit soort kennis een beetje te delen. Een wijkkwis is daarvoor een mooi middel.

Elmar Vijverberg

Ik ben Elmar Vijverberg en sinds 2021, de tweede editie van de Wijkkwis Maaspoort, help ik mee om van de Wijkkwis Maaspoort een groot succes te maken. Ook ik was altijd kandidaat tijdens de Vlijmense Dorpskwis en tijdens de eerste editie van de Wijkkwis Maaspoort was ik ook kandidaat. Het enthousiasme van mijn vrouw (Lieke) heeft er toe geleid dat ik ook wilde helpen in de werkgroep. Bovendien is het wel lekker als je geen geheimen voor elkaar hoeft te houden.

Lieke Vijverberg

Mijn naam is Lieke Vijverberg-Heijmans en ik help sinds de allereerste editie van de Wijkkwis Maaspoort mee. Voor die tijd was ik regelmatig fanatiek kandidaat tijdens de Vlijmense Dorpskwis. Mijn hele leven woon ik al op Maaspoort en zo was de wens voor een grote kwis binnen de Maaspoort snel ontstaan. Via facebook vond ik gelijkgestemden met dezelfde wens, een klein groepje die vanuit de wijkraad ontsproten was. Na een succesvolle kick-off rond de kerst, speciaal georganiseerd voor vrijwilligers, besloten we om er echt leven in te blazen en we zijn blij toe.

Ineke Kreemers-Slijters

Sinds 2001,woon ik (Ineke Kreemers) in de wijk Maaspoort en met plezier, ben werkzaam in het openbaar vervoer . Via de wijkraad in contact gekomen met wijkkwis , en met veel enthousiasme hebben we 2019 de wijkkwis georganiseerd . Dit jaar zijn we weer een aantal vragen en antwoorden en opdrachten aan het verzinnen het is gepuzzel waar we vorig jaar al mee zijn gestart. Wij doen het met veel plezier. Hoop dat het dit jaar ook zo succesvol zal worden als 2019, wij hebben er zin in .