Meteen naar de inhoud

Wijkkwis Maaspoort organiseert editie 3 van haar Wijkkwis

 ‘s-HERTOGENBOSCH – Op 8 oktober organiseert stichting Wijkkwis Maaspoort voor de derde keer, voor alle inwoners van deze wijk een wijkkwis. Een wijkkwis heeft dezelfde opzet als een dorpskwis en bestaat voor een helft uit het beantwoorden van kwisvragen en helft uit opdrachten. De kwis wordt in teamverband gespeeld vanuit een thuislocatie op Maaspoort. Kwisvragen gaan over verschillende onderwerpen en opdrachten zijn uitgezet binnen de wijk. Iedereen kan meedoen! Het winnende team met de hoogste score én correct uitgevoerde opdrachten, wint de wijkkwis en neemt de hoofdprijs mee naar huis. De voorgaande 2 edities waren een groot succes en inschrijving is daarom al gestart via www.wijkkwismaaspoort.nl.

 Lieke Heijmans vanuit de stichting: “Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het ontwikkelen van een leuk en interessant kwisboek. Wij proberen als team op actuele onderwerpen, vragen te ontwikkelen en slaan natuurlijk onze mooie wijk en stad niet over! Ook opdrachten worden zorgvuldig uitgekozen en zijn voor de deelnemers ieder jaar een grote verrassing. De één voer je thuis uit, de ander op een nu nog geheime wijklocatie. Instructies volgen gedurende het spel. Onze doelstelling is om naast een leuke avond, voor meer verbinding tussen inwoners van Maaspoort te zorgen.”

Voor wie is de wijkkwis? “De kwis is voor jong en oud”, vertelt Heijmans, “Leeftijd speelt geen rol. Sterker nog; het advies is om vooral diversiteit in de teamsamenstelling aan te brengen. Dit kan met je buren, buurtvereniging, vrienden, familie of sportvereniging zijn. Ook maakt het niet uit of je nu lang of maar kort op Maaspoort woont. Iedereen kan mee doen!”.

 Meer informatie over de Wijkkwis? Alle informatie over de wijkkwis Maaspoort is te vinden op de website: www.wijkkwismaaspoort.nl. Teams kunnen zich tot woensdag 5 oktober aanmelden. De wijkkwis wordt afgesloten met een feestavond op 29 oktober 2022.