Meteen naar de inhoud

Wat is een Wijkkwis

Jazeker, het klinkt niet alleen leuk, dat is het ook! 

Maar hoe werkt de ”Wijkkwis Maaspoort” dan? 
Op de kwisdag zelf wordt er een “Kwisboek” opgehaald door één lid van jouw team. Waar, hoe laat? Daar kom je vroeg genoeg achter. Na ontvangst van dit “Kwisboek” spring je op de fiets om ze snel mogelijk naar je team te gaan, die zitten te wachten op de thuislocatie van jouw team, je honk. Vanuit hier wordt alles gebolwerkt om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en de juiste mensen op de opdracht locatie te krijgen. 

Voordat het zover is zullen er in de periode voor de kwisdag enkele tips, tricks en vooropdrachten worden verspreid via social media en mail. Iedere opdracht zal zijn eigen unieke uitdagingen hebben. 

Wat heeft mijn team nodig?
Alle hulpmiddelen die je kunt bedenken mogen gebruikt worden gedurende de Wijkkwis Maaspoort. Zorg dus dat jullie team op de avond, de beschikking heeft over; een wel presterende internetverbinding met een goed uithoudingsvermogen. Je zult namelijk iedere telefoon, tablet, laptop, etc nodig gaan hebben om alles voor elkaar te krijgen. Zorg ook voor een goede fiets, step of loopwagen. Je zult je zelf namelijk door de wijk heen moeten transporteren. En niet te vergeten, gemotoriseerde voertuigen leveren minpunten op. Ja dat zijn ook punten maar,  vertrouw mij, die wil niet.

Vragen en opdrachten? 
De vragen en opdrachten die moeten worden opgelost zijn heel gevarieerd. De vragen gaan zeker niet alleen over de Maaspoort, maar zonder kan ook niet. Mogelijke onderwerpen zijn: muziek, film, wetenschap, sport, politiek, taal, etc. Iedereen heeft dus kans om zijn parate kennis te openbaren. 

De opdrachten, zijn ieder jaar weer een grote verrassing. De één voer je thuis uit, de ander op een locatie in de wijk. Voor de meeste opdrachten is er een specifiek tijdsstip om te startten. Ben je te laat, dan ben je te laat. O ja en soms wordt er wat van je verwacht, denk hierbij aan specifieke items, kledingstukken of een fysieke uitdaging. 

Wanneer zijn we klaar dan? 
Aan het eind van de avond op een aangegeven tijdstip zal het kwisboek moeten worden ingeleverd op de aangegeven locatie. Alle informatie voor het inleveren is terug te vinden in het kwisboek.

Wie is de winnaar, hoe komen we daar achter? 
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens onze gezellige feestavond. Heeft jouw team gewonnen? Op deze avond zullen wij, de winnaars van de kwis bekend maken. Dat gaat onder het genot van een hapje, een dankje en een dansje. 
De entree bedraagt 5 euro per persoon. Hiervoor krijg je een consumptie en een gezellig avond. 

Wat zijn de kosten voor de Wijkkwis Maaspoort
Voor de hele Wijkkwis met uitzondering van de feestavond vragen wij een bedrag van €30 euro per team.

Geweldig! Wij willen meedoen.

Schrijf je dan zo snel mogelijk in via ons aanmeldformulierVol = Vol