Ga naar de inhoud

Wat is een Wijkkwis

Jazeker, het klinkt niet alleen leuk, dat is het ook! 

Een wijkkwis is een leuke, spannende en vooral gezellig samenkomen met vrienden, familie of buren waarbij je als team opdrachten moet uitvoeren en vragen moet beantwoorden. Je neemt het tijdens deze avond op tegen andere teams die hun thuishonk ook in de Maaspoort hebben.Lijkt het je leuk om mee te doen? Verzamel dan je familie, vrienden of buurtjes en  schrijf je in als team.

Maar hoe werkt de ”Wijkkwis Maaspoort”? 

Op de kwisdag wordt er een “Kwisboek” opgehaald door één lid van jouw team. Waar, hoe, en hoe laat? Daar kom je vanzelf achter.

Na ontvangst van je “Kwisboek” ga je zo snel mogelijk terug naar het “thuishonk” en kunnen jullie als team gaan starten met het beantwoorden van de vragen. Samen proberen jullie met behulp van internet, boeken of de algemene kennis van je team de vragen in het kwisboek te beantwoorden. Daarnaast zullen er in het kwisboek opdrachten staan die thuis of op een specifieke locatie uitgevoerd dienen te worden.

Voor het zover is zal je in de weken voorafgaand aan de kwisdag enkele (voor)opdrachten krijgen die je helpen tijdens de avond zelf of die zorgen voor extra bonuspunten. Dit kan thuisgestuurd worden of via de site, mail en social media verspreid worden. Houdt dus alle kanalen goed in de gaten!

Wat heeft een team nodig?

Wij raden aan om een team samen te stellen met een mengeling van jong en oud, sportieve en mensen met een algemene kennis. Maar het belangrijkste is natuurlijk een gezellig team.
Kijkend naar de intensiteit van de kwis is het aan te raden om deel te nemen met een minimaal aantal personen van 6. Zo zijn er altijd mensen bezig met de vragen en kan je als team meedoen met de opdrachten op locatie.

Alle hulpmiddelen die je kunt bedenken mogen gebruikt worden gedurende de Wijkkwis Maaspoort. Zorg dus dat jullie team op de avond, de beschikking heeft over een goede internetverbinding. Je zult namelijk iedere telefoon, tablet, laptop, etc nodig gaan hebben om alles voor elkaar te krijgen.
Zorg ook voor een goede fiets, step of loopwagen. Je zult je zelf namelijk door de hele wijk moeten verplaatsen. Het gebruik van een gemotoriseerd voertuig levert tijdens de kwis minpunten op.

Vragen en opdrachten? 
De vragen en opdrachten die moeten worden opgelost zijn heel gevarieerd. De vragen gaan zeker niet alleen over de Maaspoort, maar zonder kan ook niet. Mogelijke onderwerpen zijn: muziek, film, wetenschap, sport, politiek, taal, etc. Iedereen heeft dus kans om zijn parate kennis te openbaren. 

De opdrachten, zijn ieder jaar weer een grote verrassing. De één voer je thuis uit, de ander op een locatie in de wijk soms alleen en soms het een groot aantal uit het team. Voor de meeste opdrachten is er een specifiek tijdsstip om te starten. Ben je te laat, dan ben je te laat. O ja en soms wordt er wat van je verwacht, denk hierbij aan specifieke items, kledingstukken of een fysieke uitdaging. 

Einde van de Wijkkwis? 
Aan het eind van de avond zal het kwisboek moeten worden ingeleverd op de aangegeven locatie. Alle informatie voor het inleveren is terug te vinden in het kwisboek.

Wie is de winnaar, hoe komen we daar achter? 
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking. Dit zal enkele weken na de wijkwis plaatsvinden in het wijkcentrum. Een samenkomen waarbij je de overige teams kan ontmoeten en waarbij de wisselbeker word uitgereikt.
Na de prijsuitreiking zullen de teams op de hoogte gebracht worden van hun prestatie. Over de uitslag kan niet gediscussieerd worden.

Wat zijn de kosten voor de Wijkkwis Maaspoort
Voor deelname aan de Wijkkwis vragen wij een bijdrage van € 30,- euro per team.

Enthousiast geworden?
Schrijf je dan zo snel mogelijk in via onderstaande knop!  Vermeld hierbij je naam, adres van het thuishonk, team naam en naam van de captain, aantal spelers waarmee je een team vormt, het mailadres waarop gecorrespondeerd mag worden en een telefoonnummer voor contact tijdens de kwis.